♦ AmoyLalato ♦

Sunday, February 19, 2017

CELEBRATION BIRTHDAY FERRA & AYIE @ VORTEX KUALA LUMPUR

Assalamualaikum !! Hello Dreamer ^^


11/02/2017 Saturday

Pada sabtu lepas Amoy & Brazilia Bff geng buat birthday parti untuk Ferra & Ayie di Vortex Suite & Residences Apartment, Kuala Lumpur. Hari Sabtu tu kitaorang start dalam jam 6.30 petang macam tu sebab nak tunggu semua orang dah datang jadi boleh lah celebrate sekali kan. Even birthday Ayie bulan Januari lepas & Birthday Ferra on next week, kitaorang decide buat tengah-tengah date so boleh lah celebrate sekali kan. Kitaorang memang akan sekali kan birthday member yang date nak dekat date & bulan.

Thursday, February 9, 2017

LET'S TRAVEL TO LOMBOK | DAY 3 - SENDANG GILE, TIU KELEP & GILI TRAWANGAN

Assalamualaikum !!
Hello Dreamer ^^

CONTINUE FROM DAY 2


24/04/2016 (3rd Days)

Hari ketiga ni kitaorang akan ke Waterfall iaitu Tiu Kelep & Sendang Gile di Senaru. Pagi tu kitaorang bersiap & breakfast dulu di hotel before supir pick up jam 9am nanti. Kali ni supir lain pula yang pickup kitaorang iaitu Pak Yudi aka Papa Yudi kitaorang bilang.hihi Before ke Senaru kitaorang singgah ke kedai Puisa (topup) dulu then baru gerak, perjalanan dari Senggigi ke Senaru anggaran dalam 2jam juga lah. Dalam perjalanan tengok view kiri kanan memang superb cantik, sempatlah Pak Yudi berhenti tepi kejap untuk kitaorang bergambar.

Saturday, February 4, 2017

LET'S TRAVEL TO LOMBOK | DAY 2 - PINK BEACH & SENGGIGI

Assalamualaikum !!
Hello Dreamer ^^

Continue from DAY 1


Sudah berbulan berlalu Lombok trip ni baru lah tergedek-gedek nak updated bagai. Bila tengok balik gambar aduhhh rindu tak terkata sebab view Lombok memang superb cantik. XD, sambunglah entry untuk 2nd day ni.

23/04/2016 (2nd Day)

Aktiviti untuk 2nd day adalah Bersnokeling dan bergambar dan bergambar lagi.haha. Pada pagi hari tu dalam jam 7.30 pagi kitaorang bersiap dan breakfast dulu sebelum Supir datang. Supir akan datang jam 8.30-9.00 pagi, So mas Adi tak boleh pick up kita orang digantikan dengan Mas Supa yg pickup pada pagi tu. It's okay sebab mas Supa ni lawak juga orang nya.

Bila Mas Supa dah datang terus lah bergerak ke destinasi pertama iaitu ke Pink Beach. Jarak perjalanan dari hotel di Mataram ke Jeti Tanjung Luar lebih kurang dalam 2 hours something. Sempat bergambar (perkara wajib) , tengok penduduk tengah sibuk buat kerja memasing, dan sempat jugak tidur sebab memasing mengantuk kan.