♦ AmoyLalato ♦

Thursday, December 31, 2015

THE POP BOX | DECEMBER

Hai Assalamualaikum !!

Hi Korang! Baru hari ini ada masa nak updated Pop Box bulan December yang Amoy purchase. Kali ini tema untuk Pop Box My adalah Lips galore, dalam beauty box kali ni ada lima produk bibir sahaja. Beauty box kali ni memang comel, kecil saja box nya sebab hanya lips product saja kan.
Harga untuk beauty pop box kali ni telah naik sehingga RM130, sebelum ini hanya RM120 sahaja untuk every months. Items untuk December Pop Box pun seperti sedia kala sebanyak lima produk saja. Jom tengok lips product apa yang ada di dalam beauty box.

Di atas adalah gambar produk untuk beauty box bulan Disember. Setiap items adalah berbeza dan produk ini jugak adalah drugstore produk serta tidak ada dijual di Malaysia. Seperti biasa, tidak diberitahu harga pada sebarang kad mengenai harga setiap produk tersebut. Jadi kena search sendiri harga produk ini.

Seperti tertera diatas, lima produk tersebut adalah Lip Balm, Lipliner, Liquid Lipstick, Lipstick dan Lip Gloss.  
  • Lip Balm    - Purely Coconut Lip Balm
  • Lip Liner    - Jordana Easyliner for Lips in LATTE
  • Liquid Lipstick - LA.Girl Matte Pigment Gloss in REBEL
  • Lipstick   - NYC Expert Last Lip Color Matte in RED SUEDE
  • Lip Gloss   - Maybelline Colorsensational Lip Gloss in SUGARED HONEY
Lip Balm ini memang best dan rasa smooth je bibir Amoy , bau coconut nya pun agak kuat jugak. Amoy okay je dengan Lip Balm ni. 

Lip Liner ini pulak memang Amoy suka dan ramai beauty Guru dari Youtube yang menggunakan Jordana Lip Liner ni. Amoy puas hati dan suka dengan warna nya yang nude.

Liquid Lipstick ini pulak, sememangnya favorite Amoy sebab Amoy memang dah ada lipstick ini tapi shade lain lah. Memang best, tahan lama.. tak perlu touch up banyak kali macam lipstick yang lain. Memang Amoy recommend LA.Girl Matte Pigment Gloss ini before this dekat kawan-kawan Amoy. 

Lipstick NYC ini agak biasa saja bagi Amoy, warna merah nya tidak menarik minat Amoy sangat dan tidak tahan lama. pakai sekejap dah hilang. haha. 

Lip Gloss ini okay bagi Amoy, lagipun Amoy bukanlah pengemar tegar Lip Gloss, jadi Amoy agak jarang menggunakan Lip Gloss. 

Okay itu sahaja review mengenai Beauty Box, Pop Box My in December. Nextmonth.. oppss. not nextmonth but nextyear January 2016 Amoy pun dah order dan tema untuk January is New Look smokey and bold. So, tak sabar apakah produk yang akan dapat Januari nanti.

-END-

Lots of Love 

Saturday, December 19, 2015

LAST MINUTE MAKEUP | POST WEDDING FERA

Hi everyone! pada entry ini Amoy ada kata yang outdoor photoshoot Fera postpone disebabkan hujan lebat petang itu. So, akan buat photoshoot pada keesokkan hari nya 8/11/2015 dekat area Kuchai lama if tak silap sebabnya dia saja yang pergi, kitaorang dekat apartment still belum mandi dan bermalas-masalan. haha XD
Di sebabkan outdoor photoshoot postpone, tiada siapa nak makeup Fera untuk photoshoot. nak dijadikan cerita, nasib baik Amoy bawa makeup lebih sebab makeup bridemaids semalam. jadinya, Amoy lah yang ditugaskan makeup Fera. 

Makeup sweet-sweet gituh untuk post wedding bertandang Fera ni. Alhamdulillah, Dia suka sangat dengan hasil makeup yang Amoy buat ni. Sebenarnya tak berapa berani sangat takut comot pulak pengantin nak photoshoot kan. Tapi... alhamdulillah feedback yang baik dari sahabat ku ini. XD . 
Ini lastminit makeup dan memang tak rancang pun nak makeup dia, Amoy memang tak bawa eyeslashes lah. itu sebab Fera pakai mascara saja. Eyeslashes yang dia ada pun dah tak elok.. so, terpaksa simple look sebegini lah. thanks sahabat ku sebab trust untuk makeup muka kau. XD.  Nak tangkap gambar before makeup pun sampai lupa sebab nak cepat-cepat makeup kan. Hah!! tak lupa jugak, Hair do by me.. Amoy yang buat even tak ada barang yang lengkap, nasib baik Amoy bawa pin banyak untuk siapkan rambut dan pasang crown dia..sorry if ada messy sikit rambut dia..hehe XD
-
-
Petang itu pula, kitaorang semua plan nak pergi tengok wayang dekat Setia Walk, Puchong ni. Yang kelakarnya kitaorang tengok wayang sampai dua kali disebabkan Amoy dapat tiket murah seorang just RM10 saja. haha XD . Lepas tengok Paranormal then sambung tengok movie James Bond, Spectre. Boring yang amat movie paranormal tuh, tengok pun sebab diaorang nak tengok.haha. After that pergi makan dekat Puchong Perdana, disebabkan memasing dah kelaparan dan kesejukan.. hujan lebat malam tu.

-
-
end


Lots of Love 

Friday, December 18, 2015

BFF BIRTHDAY | BEE AMIRA

Bersambungnya entry yang lepas wedding Ferarol . Amoy , Aina dan Shera dah siap beli kek dan makanan semua, balik ke apartment kitaorang stay tuh. Nasib baik diaorang semua pergi swimming, Amoy suruh lah Shida turun bawah pickup kitaorang dan prepare semua. 
Bila dah prepare semua, Shida ajak swimming tapi macam malas nak tukar baju bagai. So, stay di apartment dengan Aina dan Shera. Letih yang amat dari siang sampai kemalam kan.haha. Sambil menunggu sambil bergambar lah kitaorang ni.haha XD
Ini saja yang sempat kitaorang prepare untuk bff kitaorang.
Berwelfie lah kita.
Dalam jam 10 (maybe sebab tak ingat sangat) , Diaorang yang mandi swimming tu pun balik dan kitaorang yang dalam apartment ni kelam kabut lah, pasang lilin, nyalakan lilin lah, tutup lampu bagai. Fera dah whatsapp awal-awal dia dah nak dekat sampai pintu, lagi lah kitaorang kelam kabut lagi-lagi si Shera. haha XD.
Fera bagi salam bukan main kuat lagi, itu hint untuk kitaorang lah tu.haha. so bila diaorang buka pintu. Apa lagi.. surprise surprise surprise...!! haha..
Dengan basahnya dia, kena surprise yang tak seberapa dari kitaorang ni.
Happy Birthday sayang !! muah muah angkat kaki!
To my bff Miera, Happy Birthday!! terimalah surprise kitaorang yang tak seberapa ni. Kitaorang always ingat birthday geng kita semua.. cuma kali ni lambat sikit celebrate disebabkan kita nak tidur apartment untuk majlis bertandang Fera. tuh yang nak buat kat apartment tuh. huhu .. Lepas makan memasing keletihan dari pagi hingga malam, esok pulak Fera nak outdoor photoshoot . bye muah muah angkat kaki. :* 
Lots of Love 

Tuesday, December 8, 2015

MAJLIS BERTANDANG | FERA AROL

Hai Assalamualaikum !!
Two months ago, my bestfriend iaitu Fera telah pun mendirikan rumah tangga dan pada 7/11/2015 adalah majlis bertandang di pihak keluarga husband beliau. Amoy nak updated awal tapi asyik terlupa dan busy buat perkara lain. Now even dah sebulan berlalu Amoy nak jugak share moment ni. Apa pun tumpang gembira kerana segala majlis Fera dan Arol berjalan dengan lancar. Dan dan dan..... paling gembiranya buat kami chedaburians adalah Fera sudah pun berbadan dua. Ya Allah happy sangat even bukan Amoy yang pregnant tapi sebagai kawan yang rapat, Kitaorang happy giler.. 


Before majlis bertandang esoknya, Kitaorang semua tidur di apartment yang sama kitaorang sewa dulu. Malam tuh Amoy dan Shida yang sampai dulu kat sana, sambil menunggu yang lain sampai. Kitaorang makan macaroni dan meatball yang kitaorang dah order dekat Miera. Dia yang handle semua tuh. haha So kitaorang makan lah dulu sebab tunggu diaorang lambat kan. memasing kelaparan. Amoy pun bawa kek batik milo yang Amoy buat sendiri, buat banyak untuk makan di rumah dan nak bagi dekat uncle Amoy je sebab dia suka makan kek. 

Sedap gilerrsss.. nyum nyum
sekejap je dah licin. haha :D
After that, bila semua dah datang dan makan. akak yang nak buat Inai Fera pun datang. Kitaorang pun join sekali lah pakai inai. pening akak tu layan kitaorang memalam. haha


Lepas memasing dah berinai, kitaorang pun berpillow talk sampai jam 4 pagi. Esok nya memasing mata sembap je. haha. Pepagi Amoy dah bangun dan breakfast, tengahari nanti nak pergi ke dewan majlis bertandang. So memasing bersiap-siap, makeup dan segalanya lah. Nasib baik Amoy bawa lebih makeup sebab memasing pinjam Amoy nya makeup. haha :D



Alhamdulillah, selesai sudah tugas kami sebagai bridemaids dan perkara paling penting iaitu kitaorang happy together . InsyaAllah persahabatan ini akan terus kekal. Lepas majlis , sepatutnya akan ada outdoor photoshoot tapi hujan lebat pulak. So digantikan dengan hari esok iaitu hari ahad.

Mereka semua balik apartment kecuali Amoy, Aina dan Shera sebab kitaorang nak buat suprise untuk birthday Miera malam nanti. Tapi before that kena teman Aina pergi pickup adik dia balik kerja. So, sampai apartment sememangnya lewat dan agak kelam kabut cause diaorang di apartment suruh balik cepat .. nak pergi swimming katanya tapi memang tak sempat lah nak join swim sebab nak hantar adik Aina di Puncak Alam. haha

akan bersambung di next entry okay:)


Lots of Love 

Friday, November 6, 2015

FYFY WEDDING

Hai, Baru ada masa nak updated blog ni.. Jumaat lastweek 30 Oktober , Amoy dan tembikai team serta The Kita  pergi wedding ex-schoolmate kitaorang dekat Wisma Sejarah. Majlis Fyfy start malam .. so yang kitaorang ni memasing balik kerja kelam kabut lah balik rumah bersiap untuk ke majlis.
Si skema aka Shafiq pulak dia lambat pickup Amoy dan Atyn, dah lama bersiap tunggu dia punya pasal jadi lambat ke majlis dengan jalan jammed lagi sebab weekdays kan. Nasib baik rumah Amoy dan Skema ni bersebelahan Taman je. Sampai kat Wisma Sejarah dalam jam 9.40pm macam tu sebab pickup Atyn dekat Taman Medan lagi. Memang jammed dengan hujan lebatnya, nasib baik skema ni otak GPS semua tempat dia tahu nak cari kan. 
Bila dah sampai dewan jumpa pulak dengan geng sekolah dulu..apa lagi, si kaki selfie welfie mulakan tugaslah, memasing pun gila bergambar kan. Jumpa kawan Amoy, memasing bawa perut sekarang.. hehe baby bam dah besar dah. Faz bulan ni akan bersalin, Kiah pulak awal tahun. memasing akan ada baby dan ramai dah berkahwin. Amoy je bila tahun pun tak tahu...haha XD
with pengantin Fyfy
With Atyn
With Farhana
Ex-schoolmates SMKPBP1
Tembikai team n The Kita


Lepas wedding Fyfy, Kitaorang decided lepak dekat Murni Discovery Kelana Jaya. Dah lama kitaorang tak lepak kat sini..borak punya borak sampai lah jam 1.30pagi baru kitaorang balik. Memasing sama haluan je..
Bila lihat kawan-kawan kahwin.. terfikir jugak bila lah turn Amoy kan.. hehe calon pun tak ada. InsyaAllah satu hari nanti kan . muah ciked
Lots of Love 

Friday, October 30, 2015

OCTOBER POP BOX

Hi korang! kali ni Amoy nak review tentang The Pop Box bulan Oktober yang Amoy baru saja dapat. Ini first time Amoy join Pop Box My ni.. maybe Amoy akan purchase every months untuk beauty box ini.



Ini beauty box yang memang khas untuk beauty people di Malaysia. Berharga RM120 sahaja setiap purchases dan dalam ni pelbagai produk makeup yang ada dan dengan harga RM120.. Amoy dapat barang-barang yang ada dibawah ini. Sangat berbaloi dengan bayaran rendah tapi Amoy dapat banyak produk dan menariknya produk ni semua full size kecuali satu barang sample.

Produk dibawah ini kebanyakkannya adalah dari American drugstore brand dan jugak ada beberapa brand yang Amoy pernah guna.


Sebanyak 15 barang yang amoy dapat dan ianya sangat berbaloi untuk dibeli. Dibawah Amoy akan tunjuk satu per satu produk yang ada didalam Pop Box My ini.




1st gambar adalah dari brand Kleancolor baked blush in "Spring Blossom". Blusher ini adalah full size item, memang besar dan menariknya Amoy tak pernah ada colors blusher macam ini. Warna nya lebih kurang macam pink purple dan ada shimmering.. itu dari pandangan Amoy lah.. blusher ini ada SPF 15. Blusher ini jugak boleh digunakan sebagai highlight.

2nd gambar adalah dari brand Kleancolor.. Tanned Rawr Matte bronzer. Amoy sememangnya memang suka bronzer, dan kebanyakkan koleksi Amoy lebih banyak bronzer dari blusher. Bronzer yang ada didalam beauty box ni sangat cantik.. Amoy calit sedikit pun dah terang macam tuh.



Gambar di atas adalah eyeshadow dari brand L.A. Colors dan bestnya Amoy dapat dua eyeshadow yang sangat pigmented ini. Setiap pallete ada lima warna yang sangat cantik. 1st pallete adalah eyeshadow in "Tea Time" dan 2nd pallete adalah "Wine & Roses" . Agak sesuai untuk makeup day to night.



Yang paling menarik dalam beauty box ini adalah Amoy dapat tiga lipstik berlainan brand iaitu dari Elf , L.A. Colors dan Kleancolor. Amoy sememangnya lipstick lover.. Ketiga-tiga lipstik ini adalah matte dan from left is Kleancolor in "Rosewood" , Elf in " Seductive" dan L.A. Colors in " Matte Berry Ice" . Warna yang sangat cantik, Amoy memang suka dark shade macam ni.. tapi satu saja kekurangan nya adalah bau lipstik yang kurang menyenangkan. Amoy memang tak suka bau lipstik yang terlampau kuat, walaupun bila pakai dekat bibir bau tuh tak syok lah. haha :D



Ketiga-tiga produk di atas ini adalah dari satu brand iaitu Elf. Produk elf ini memang Amoy dah tahu dan ini produk dari drugstore dan ramai jugak beauty Guru di youtube menggunakan brand ini. Harga yang berpatutan dan setanding dengan kualitinya. So, 1st produk diatas adalah Mascara dan Liquid Eyeliner dan 2nd produk is Shimmering Facial whip.


Walaupun Amoy bukanlah pengemar eyelashes tetapi agak bagus jugak untuk Amoy cuba nanti kan. dua brand eyelashes ini adalah dari Kara eyelashes in #15 dan Kleancolor in #505.


Last full items product is My Beauty Diary Caviar Mask. Amoy belum pernah try lagi produk ini, nanti Amoy try Amoy akan buat review.. InsyaAllah.


Last items is Nature Republic cleansing.. Ini adalah sample items di dalam beauty box ini. Amoy baca banyak review tentang cleansing ini. Nanti Amoy akan cuba. :D

Sekian.. itu sahaja produk yang Amoy dapat dalam Pop Box My.Boleh berjimat dengan pembelian beauty box macam ni dan rasa happy sebab dapat produk best macam ni. Thank you so much sudi baca review yang tak seberapa ini.

Lots of Love 

Thursday, October 29, 2015

BERDUA LEBIH BAIK


Ahad lepas Si Dayah aka my Datin ni datang Puchong semata-mata nak jumpa dan karaoke dekat Setia Walk. Lagipun first time nak karaoke area Setia Walk ni sebab ni tempat baru..hehe Ini pun plan last minit kitaorang malam sabtu tu (sebenarnya Dayah yang paksa jumpa hehehe) disebabkan kitaorang memang agak lama tak karaoke dan lepak berdua macam ni. So Amoy pun setuju keluar hari ahad tu, nak diikutkan memang malas sebab hari tu nak rest duduk di rumah je. haha. 

Tengahari ahad tu Dayah pun datang dari Ampang ke Puchong.. rumah Amoy berhampiran je dengan Setia Walk ni. Kitaorang datang dah lewat so terpaksa lah tunggu bilik karaoke available jam 2.30pm, so kitaorang just booked dulu then sementara banyak masa lagi decide pergi lunch dekat restoran Padi.. lagipun kitaorang belum makan lagi.hehe XD


Seperti biasa.. kitaorang akan karaoke lagu yang biasa dinyanyikan dan menariknya kali ni kitaorang nyanyi semua lagu dari Gegar Vaganza dan kitaorang record video kitaorang nyanyi sendiri. haha perangai sangat kan. Amoy lagu yang tak tahu tu main hentam saja nyanyi. Bila dengar dan tengok semula video tu seakan kitaorang dekat live band je.. haha Dan lagi menariknya bilik karaoke kitaorang ada map dunia.. macam tahu je kitaorang ni nak planning next vacation pula.haha adui. Bak kata Dayah sel-sel otak semakin berkembang..haha XD

After that, kitaorang apa lagi bergambar puas-puas sebelum nak balik dan sambil tu kitaorang discuz vacation untuk nextyear. Semangat sangat kitaorang ni kan...harap menjadi lah planning kitaorang ni.



 Lots of Love 

Saturday, October 17, 2015

BESTFRIENDS WEDDING - Last Part

Bersambungnya lagi di sini..memang agak panjang betul kisahnya kan padahal kawan yang kahwin.. kalau Amoy kahwin entah berapa part tah.. haha XD. So, berbalik pada citer kitaorang tidur di sebuah apartment Park Avenue area Taman Medan.. Amoy dan kawan yang lain hanya stay semalam saja memandangkan wedding Fera pun hari ahad.. jadi semalam saja lah. Malam tu macam biasa lah kalau jumpa geng memang susah lah nak tidur awalnya..berborak sambil makan pizza memang tak ingat apa lah kan. Tapi.. Amoy masuk tidur awal sikit lah sebab memang tak terlalu sihat dua hari tu.
Keesokkannya pula, bangun awal sebab nak tengok pengantin bersiap sambil tu jugaklah bersarapan nasi lemak yang dibeli oleh Ejam suami kepada Amira ni.haha Dalam masa yang singkat untuk bersiap ada masalah sedikit dengan baju pengantin lelaki.. Alhamdulillah nasib baik semuanya dipermudahkan atas pertolongan kawan-kawan yang ada. After that, kitaorang pun mestilah kena bersiap kang ketinggalan pulak. haha .. 
Macam biasa aku bawak beg yang dipenuhi dengan makeup.. memasing duk meminjamlah kan. Aku pun kena makeup si Aina ni..bridesmaid pun nak melawa jugak. haha, Lepas dah bersiap kitaorang pun bergerak ke Masjid yang sama Fera nikah disebabnya Fera buat majlis persandingan di parking besar depan masjid tu. memang luas lah kan. Fera bergabung dengan kak Eyna (Fera sister) sekali untuk bersanding.. senang dan jimat masa dan wang kan. Kitaorang sepertimana yang sudah di planning oleh pengantin, bridesmaid semua follow dari belakang. Pihak kak.Eyna ada bestmen so, mereka follow belakang kak.Eyna & husband lah. 
Okay.. Jom layan gambar dulu. XD
-
Cantikkan pengantinnya..
The Bridesmaid (from left is Shira, Shida, Aina, Me & Amira)
With pengantin Fera & Kak.Eyna
Chedaburians & Shida
Sesi outdoor di Taman Saujana Hijau, Putrajaya with Bridesmaid & Bestmen
Haloooo...muka memasing ..haha XD
Lepas sesi outdoor memasing keletihan dan balik ke apartment.. nak mandi pool pulak then baru balik ke rumah masing-masing.. Penat, keletihan semua ada tapi sangat best bila lepak dengan kawan-kawan dan tengok hari bahagia bestfriend sendiri. Alhamdulillah syukur, kalau kita menghargai seseorang.. InsyaAllah pasti mereka akan menghargai diri kita. Apa pun Amoy tumpang gembira pada Fera & Azrul serta Izyan & Enor. Selamat Pengantin baru. Amoy ambil berkat korang ye. hahahaha XD 
Jumpa lagi nanti on November .. Majlis belah Azrul pulak.. wehuuu :D
 Lots of Love 

Friday, October 16, 2015

BESTFRIENDS WEDDING - Part III

Hai Assalamualaikum !!
Hari Sabtu jam 8 pagi Amoy, Piqah dan Atyn dah pun terpacak dekat masjid atas bukit Pusat Bandar Puchong ni. Dah lah balik dari rumah Izyan jam 3 pagi , then nak bangun awal pagi pulak tu. Semata-mata untuk kawan sekolah yang nak bernikah ni. Izyan bernikah pagi sebabnya majlis persandingan di buat pada hari yang sama, disitu dah jimat masa kan. 
Dengan sekali lafaz Izyan dan Enor telah pun menjadi pasangan suami isteri yang sah. Sedih juga saat nak bernikah tu.. sebabnya juru nikah tu buat drama sedih dipagi hari pulak. haha . Semoga berbahagia hingga ke jannah Izyan dan Enor. Happy for you dear. tengahari nanti majlis bersanding pula, kami bertiga ni kena iring sekali, follow belakang pengantin. hehe :D

Dipagi hari yang berjerebu ketika ini.. hehe :D
Ada pic time nikah je, pic sanding tak berapa nak elok sangat, tunggu dari album pengantin je la. haha :D
Malam pula, Amoy pergi ke apartment yang geng Chedaburians sewa untuk persiapan pengantin dan bridesmaid esok hari. Biasalah bila dah jumpa geng of cause lah tidur lambat kan. Esok memasing mata sembab je. Dah lah tak cukup tidur ada saja event selama tiga hari ni. haha

-
-
-
-
continue di part IV