♦ AmoyLalato ♦

Monday, September 21, 2015

B.LIV ABSOLUTE MATTE MASK - REVIEW

Hi korang! This is my first time doing beauty product review. This time I've tried out the latest Absolute Matte Mask from B.Liv. 
Lately ni muka Amoy berjerawat, berminyak dan kusam yang amat teruk. Musim berjerawat datang lagi.. Lagi pulak my skin is combination skin type. Korang ada masalah yang sama seperti dibawah tak?
Oily skin? Oily T-Zone? Pimples outbreak?
Kalau sama, cuba lah korang test out the Absolute Matte Mask ni. Memang sesuai untuk muka yang bermasalah macam Amoy tapi tak ada lah terus pakai esok dah hilang semua masalah tu. Atleast ada perubahan sedikit daripada tidak memakai langsung kan. XD


Clarifying Mask with Active Charcoal Mask Sheet (Refreshing Type)

For oiliness main benefits: Oil Control + Clarifying + Hydrating

This innovative skin-saver is all you need to lift away impurities and excess sebum, leaving the skin clear, balanced and fabulously glowing.
Key active ingredients used:
Retinyl Palmitate - Regulates sebum secretion and stimulate skin regeneration.
Zinc Sulfate - Combat excess sebum, control surface shine while clarifying the complexion.
Willow Bark Extract - Used as exfoliants to lift away impurities, with blemish control properties.
Usage:
Leave the mask for 15 minute. Gently massage the remaining essence for 30 seconds, leave it for another 30 seconds for complete absorption.
Most importantly is No Animal testing okay.
Sorry, Amoy lupa nak snap picture bahagian belakang mask dan mask charcoal tu. So, Diatas adalah apa yang tertera pada pek Absolute Matte Mask
Bila letak mask dekat muka Amoy, wahhh terasa sejuk dan menyegarkan. Sampai nak tertidur pakai mask ni.. lagi pulak sambil dengar lagu kan..hehe! jadi relaks lah. Lepas pakai ambil mask tu gosok dekat muka bagi lagi segar dan lebih meresap ke dalam kulit kita. Selepas menggunakan mask ni, Kulit Amoy terasa bersih dan lembut bila disentuh. Refresh sangat dan muka nampak tak kusam selepas memakai mask ni.  
I will recommend this mask for those who have oily skin or combination skin type like mine. Agak berkesan juga dengan Amoy selepas menggunakan. So must try it out.!!
Thank you sudi baca review yang tak seberapa ni. :D
"Don't get mad, get matte with absolute matte!"


Lots of Love 

0 391 Dreaming:

Post a Comment

Thanks for comments. I Love You ♥